Všehochuť a perfektní kousání

Ani složená zkouška pro nás neznamená odpočinek.  Pokračujeme ve výcviku samozřejmě dál, míříme k dalším metám.

 

Znovu jsme navštívily jiný cvičák, Buggy nové prostředí nečiní žádný problém, dokáže předvést vše, co se naučila. Konečně jsme měly to štěstí a dorazil i figurant. Buggy byla v prvním kole obran trochu opatrnější, nešla do toho naplno, nevěděla totiž, co od nového figuranta čekat, ale pak už ztratila ostych a bez zábran naplno kousala. Předvedla krásné plné zákusy, snažila se figurantovi kousadlo vyrvat. Bylo super, jak figurant dokázal Buggy vydráždit, ta byla vzteky bez sebe.

V rámci možností vyrážíme i na procházky a trénujeme při nich. Buggy se chová pěkně, se psy problém nemá a se soustředěním taky ne. :) Obzvlášť se nám podařilo pohnout s dlouhodobým odložením, hází-li někdo aport, a s odložením za pochodu. Konečně jsem s provedením tohoto cviku spokojená. Začaly jsme trénovat odložení do sedu, pokračujeme v nácviku povelů na dálku.

 

V sobotu k nám na cvičák přijel profesionální figurant, takže se sjeli lidé z celého okolí. Než jsme se figuranta dočkali, tak jsem Buggy vytáhla na poslušnost. Buggy cvičila jako hodinky, vůbec ji to množství lidí a psů nevadilo. Pak přijel figurant a my s Buggy váhaly, zda se do kousání pustit, vyčkávaly jsme, jaká bude jeho práce. Ukázal se ovšem jako velice schopný, takže jsme do toho s Buggy šly. Buggy předvedla úžasný výkon, krásně kousala, zaběhla si i revír, na lidi a psy kolem nedbala, soustředila se jenom na figuranta. Měla jsem z ní opravdu ohromnou radost. :)

 

Vzhledem k tomu, že v sobotu jsme přijely až v sedm večer, rozhodla jsem se, že si v neděli pospíme, odpočineme si a vyrazíme pak ven pocvičit si jen tak rekreačně. Nicméně se nám přesto podařilo udělat velký pokrok. V mezičase jsem sbírala ořechy a kaštany, které se sice mají stát dekorací, je mi ale jasné, že budou sloužit jako hračka pro Buggy. :) Však mi je taky ochotně pomáhala sbírat. :)

 

V následujícím týdnu se úplně pokazilo počasí, bez přestání pršelo, takže jsme cvičily buďto v garáži nebo prostorově nenáročné cviky doma. Chtěly jsme jet ve středu cvičit, ale počasí nám bohužel naše plány zhatilo.

 

V sobotu se naštěstí počasí aspoň trochu umoudřilo, takže jsme mohly vyrazit na procházku. Sice nás po hodině zahnal deštík, ale to nevadí.

 

V neděli už nás čekalo pravidelné cvičení. Zahájily jsme 30 minut starou cizí stopu, čtyři lomy, pět předmětů, šestý na konci. Stopa vedla z jednoho pole do druhého přes polní cestu.  Občas zlehounka zafoukal vítr, ale jinak byly dokonalé podmínky. Buggy šla nádherně, nemusela jsem jí ani nijak korigovat.

Pokračovaly jsme poslušností, která byla celkově moc pěkná, jen aport a vysílačka byli malinko „rozevlátější“, Buggy měla zkrátka hravou náladu. I v mokré trávě zůstala Buggy odložená, ale plazit se prostě nebude. Ne. :) Zvládly jsme krásně kladinu i áčko, překážku Buggy přeskakuje s aportem. Doslova létá. :)

Nevynechaly jsme ani revíry, Buggy se za mnou přestala ohlížet, když za ní přicházím do makety, to je taky krok kupředu. :) Kousání opět suprové, Buggy na kousadlu visela jako klíště, pak omotala figurantovi přední packy kolem stehna a snažila se mu ze všech sil bránit v úniku.

Ve chvílích odpočinku samozřejmě obíhá osazenstvo cvičáku, nechává se hladit, mazlí se a krade piškoty. :)