4.5. - 10.5.

S Buggy jsme, troufám si říct, překonaly krizovku, Buggy má plno elánu, nemá tendenci stavět si hlavu a zkoušet, co vydržím. Zařadila jsem atraktivnější pamlsky, více si hrajeme, mazlíme. Snažím se Buggy před výcvikem co nejvíce namotivovat, aby se těšila.

 

Opakujeme sestavu poslušnosti, pilujeme odložení za pochodu a dlouhodobé, pravidelně pracujeme na aportu a na vysílání vpřed. Zanedlouho po odmlce opět zařadím cviky na dálku před psovodem, aby si to Buggy trochu oživila.

 

Nezapomínáme ani na kousání, doma trénujeme, jak jen to jde, aby se Buggy naučila správnou techniku zákusu.

 

V pátek nás čekalo koupání. Všemožně jsem se Buggy snažila dostat do vany s vodou, lákala jsem ji, ale ona tam prostě nevleze. Tudíž následovalo sprchování. :) A to se Buggy moc líbilo. Nikam neutíkala, pěkně stála, nechala se šamponovat a masírovat, byla očividně ráda, že se zbavila množství starých chlupů, ani při vyčesávání neodmlouvala. :)

 

V neděli nás čekal cvičák, ale nejprve, jako již tradičně, stopa. Stopovaly jsme na mladém hrachu, ze kterého stopa pokračovala přes travnatou polní cestu do pole vojtěšky. Foukal vítr, nebylo to příjemné, ale Buggy se s tím parádně poprala. :)

 

Poslušnost byla moc pěkná, na kladině musím Buggy brzdit, protože chodí beze mě. :) Zlepšila se překážka, Buggy už dokáže skočit sama, aniž bych s ní běžela. :)

 

Revíry se Buggy snažila odrbat, zkusila, co když za tu zástěnu nepůjde, ale měla smůlu. :)

Má krásné vyštěkání, při kruhovce se Buggy projevila, pěkně kousala. :)