26.1. - 1.2.

Koupila jsem Buggy balónek z tvrdé, ale opravdu velmi tvrdé gumy – ten jí vyhovuje, protože ho nedokáže tolik zmáčknout, nemá tudíž tendenci ho žužlat a neodvádí to její pozornost od výcviku. Mnohem ochotněji ho drží, v nácviku aportu jsme díky vhodnému balonku udělaly pokrok, Buggy o hračku ochotně bojuje, vydrží se tahat bez pouštění a překusování, a nemá problém držet balonek, ani když ji pomalu uvádím do klidu. Samozřejmě trénujeme aport i s dřevěnou činkou, tady jsme taky udělaly velký krok kupředu – Buggy v tahu už tolik nepřekusuje a nepouští.

Taky ode mě Buggy k narozeninám dostala postoj na obrany, aby se cítila příjemně a nebrzdil ji obojek kolem krku. Nadále pokračujeme v nácviku obran doma, a s každým tréninkem se Buggy zlepšuje. Nebojí se kontaktu s figurantem – mou maličkostí, pracujeme i na nácviku odolnosti vůči nápřahu.  Je aktivnější a aktivnější, zajímá se o kousání a dění při obranách. Arna ji vždycky naladí na správnou vlnu a Buggy se pak snaží Arnu napodobit, ne-li překonat. :)

Tento týden jsme s Buggy přešly na nácvik chůze u nohy na balonek. Buggy si ten nový tvrdý opravdu oblíbila, je z něj nadšená a udělá všechno, aby ho dostala. Na mně je, abych její zájem podporovala, abych ji dostatečně před výcvikem namotivovala.

Pokračujeme v nácviku odložení za pochodu. Buggy sem tam není příliš ochotná lehat do sněhu. :)

Pustily jsme se do intenzivnějšího nácviku na výstavy a procvičujeme ukazování zubů.

Nezapomněla jsem Buggy udělat narozeninový dortíček – tentokrát tvarohovo-jogurtový. A dostala i dárečky – postroj  a balónek.

 

V sobotu jsme jako již tradičně vyrazily na dlouhou procházku. Vzaly jsme s sebou i rodiče, Mooneyho a Arnu. Všem nám procházka prospěla, chlupáči se vyřádili, vyběhali a byli spokojení. :)

 

V neděli jsme s Buggy vyrazily na cvičák. Sice byla mlha, že by se dala krájet, ale hlavní je, že nepršelo nebo nesněžilo. Buggy se pěkně proběhala s ostatními psy a pak už se vydováděná pustila do výcviku. Znovu jsme trénovaly i překážku – opět jsem ponechala jen pár posledních prken. Nechci Buggy příliš namáhat. Buggy nic z minulého tréninku překážet nezapomněla, právě naopak. A zase se o něco zlepšila. :)

Pak už nás čekaly obrany. Udělala se kruhovka, Buggy se živě zajímala o dění okolo ní, byla aktivní, začala na postroji pěkně tahat, příště se asi budu muset k něčemu přivázat, protože jsem málem skončila na zemi. :D