24.11. - 30.11.

Počasí stále nedostalo rozum, všude je plno bahna. Cvičíme tedy doma. Pokračuji v nácviku odložení. Je vidět velký boj, který Buggy vnitřně svádí – na jednu stranu je velmi temperamentní a chvíli neposedí, tudíž ji odložení nebaví, na druhou stranu ale za správně provedený cvik dostane pamlsek a velkou pochvalu. :) Taky pracujeme na štěkání v leže a ve stoje. Občas si Buggy postaví hlavu a rozhodne se, že ležet nebude, že vsedě je to lepší. :) Ale nakonec si dá říct, protože bez toho, aniž by cvik udělala dobře, nedostane pamlsek. :)

 

Ve středu jsme vyrazily na procházku. Buggy si začíná být vědoma své síly, jestliže na ni nějaký pes štěká, tak se hrdě postaví a zavrčí. Dokud je ale protějšek v klidu a není agresivní, je v pohodě i Buggy. Nikdy jí ale nedovolím, aby se vztekala a vzpínala, vždy se ji snažím uklidnit. Přes kritická místa se vzteklými psy za plotem procházíme s pamlskem nebo balónkem, jestliže se Buggy začíná vztekat a není poslušná, zastavím a znovu ji pomocí pamlsku přiměju k soustředění. Není to sice dokonalé, ale Buggy to nemá jednoduché, když na ní z nějakého metru hystericky štěká pes.

Procházku jsme zakončily na autobusové zastávce, kde jsme naskočily do autobusu a vydaly se na výlet. Buggy vypadala celkem nadšeně. Nebála se, asi byla ráda, že se ve svém obdivovaném dopravním prostředku může projet. Zpočátku byla trochu nejistá, nevěděla, jestli si má sednout, lehnout nebo zůstat stát, přece jenom se podlaha pohybovala. Buggy si očichala okolí a nakonec si sedla a pozorovala cestující. Trochu jsme se projely a na autobusovém nádraží vystoupily, prošly nádraží a čekaly na spoj. Buggy už se chovala jako suverén, cestu si vyloženě užívala.

 

O víkendu jsme kvůli špatnému počasí nejeli na cvičák, jelikož bylo zamrzlo, nekonala se ani stopa, jen vyhledávání ve čtverci, aby Buggy nevyšla ze cviku. Pak bylo na programu opakování poslušnosti a následně obrana. Přistoupily jsme k nácviku obíhání dvou zástěn. Buggy to velice rychle pochopila, myslím, že se jí líbí, jak s ní běhá panička, křičí „Revír, Buggy!“ a pak ji láká na balonek. :)