22.12. - 28. 12.

Svátky se nezadržitelně blíží, počasí není nejhorší, ochlazuje se, očekáváme sníh.

Ačkoli se musím učit na zkoušky, přece jen mám volno a můžu věnovat Buggy spoustu času. Především vyrážíme každý den na procházky, aby se Buggy provětrala, zjistila, co je v okolí nového a protáhla se, aby se jí pěkně posílily svaly a šlachy, vytvořilo se předhrudí a zlepšoval se rozsah pohybu.

Buggy je úplné zlatíčko, chová se ukázkově. Jen s jednou agresivní fenou, která na nás, když jdeme kolem, hystericky ječí, má Buggy trochu problém. Ale pracuji na tom, aby se i na takového psa vykašlala a ignorovala ho. Přece jí za to nestojí. :)

S Buggy nezahálíme ani v čase Vánoc, pilně trénujeme, zdokonalujeme sedni – lehni – vstaň, aby byly cviky opravdu čisté, Buggy je prováděla rychle a nezaujímala polohy křivě. Nezapomínáme ani na aport a odložení. Štěkání je víceméně spolehlivé i vleže a ve stoje, Buggy se nezvedá ani se u toho neuráží. :)

Rozhodla jsem se, že je na čase se posunout zase o krůček dál v nácviku chůze u nohy. Teď jen vybrat ten správný pamlsek, na který by se Buggy soustředila a udržovala by se mnou oční kontakt, i když nebude mít pamlsek přímo u čumáku.

 

Na Štědrý den jsme celá rodina vyrazili na procházku, Buggy samozřejmě nemohla chybět. Můžu jí nechat běhat na volno, nikde se nezdržuje, hlídá si nás. Jen začínám pozorovat, že se Buggy dostává do puberty. Kolikrát si pořádně rozmýšlí, jestli bude předstírat, že paničku neslyší a bude otálet při přivolání. :) To je další úkol pro mě – přimět Buggy, aby přiběhla za každou cenu. :)

 

Ježíšek naděloval i pejskům. Mooney dostal sušené dršťky, Arna sušené vemínko, Buggy sušenou vepřovou nožičku a psí salám. Jeden salám holky dostaly společně.

 

Ochlazuje se, teploty se dostávají pod bod mrazu, takže holky jsou přes noc spolu v jednom kotci. Byť mají obě boudy zateplené, přece jen je Buggy ještě štěňátko. Holky nemají vůbec problém spolu spát, myslím, že jim to vyhovuje. :)

 

Sníh a mráz pro nás znamená konec stopování, ale zase se člověk při procházkách nebrodí bahnem.

 

Ani na Boží hod a 2. svátek vánoční jsme neseděli doma, popadli jsme chlupáče a vyrazili ven na pořádnou túru. Dokonce jsme našli louku, na kterou svítilo slunce, takže na ní nebyl sníh. Našlápla jsem proto Buggy krátkou stopu, aby nevyšla ze cviku.

 

Z Buggy už je velká holka, na Štěpána začala hárat. No jo, osmý měsíc života se blíží, přijít to muselo. Vlastně to znamená, že je Buggy zdravotně v pořádku. :) Jen na cvičák teď nějakou chvíli nemůžeme.