20.4. - 26.4.

S Buggy jsme opět začaly naplno cvičit. Laktace ustala, cecíky se pomaloučku stahují. Už je to zase ta živá neposedná Buggy. :)

V poslušnosti pracujeme hlavně na přesnosti cviků, zlepšujeme aport, je třeba se zaměřit na dlouhodobé odložení. Odložení za pochodu je více méně v pořádku, procvičujeme i sedni – lehni – vstaň na dálku. To zatím není přesné, ale to se časem a především cvikem ustálí

Obrany trénujeme, co čas dovolí. Chci, aby byla Buggy sebejistá a nebojácná. Zlepšují se zákusy i celková technika.

V sobotu nás čekala dlouhá procházka a v neděli jsme vyrazily cvičit. Začaly jsme několika kratšími stopami, na kterých se panička sice ztratila, ale Buggy nikoli. Potom nás čekala poslušnost – opravdu jsem byla spokojená, zlepšila se chůze u nohy, aport je mnohem lepší – držení í méně překusů. Kladinu Buggy chodí jako nic, jen na překážce si ze mě občas vystřelí, tu a tam musí skákat s Buggy. :)

Při obranách předvedla Buggy moc pěknou práci, běhala dvě zástěny s tím, že ve druhé byl figurant. Buggy byla rychlá, nic neošidila, vydala se na figuranta sama, bez šňůry a hravě si poradila.

Při kousání ji aktivní, chtivá.

 

20.4. – 26.4.

 

Buggy už se dala úplně do pořádku, takže jsem začaly opravdu velmi intenzivně trénovat. Prioritou je rychlost a přesnost cviků. Aport už se dostal do finální fáze, Buggy začíná předsedat, trénujeme držení za klidu. Pomalu začínáme i s tím, že Buggy musí během odhozu aportu v klidu sedět a počkat, až ji vyšlu. Buggy je chápavá, ale občas to samozřejmě zkusí a nepočká. :)

 

Odložení za pochodu je téměř stoprocentní, naším velkým úkolem v poslušnosti bude dlouhodobé odložení. Buggy chvilku neposedí, musí u  všeho být, nic jí nesmí uniknout. :) Uff, bude to fuška. :D

 

Pracujeme na vysílání v před. Buggy to rychle pochopila, lítá jako střela, pěkně a rychle zalehává. Už přišla na to, že je výhodnější, se otočit čelem ke mně, že pak rychleji vystartuje až ji zavolám. :)

 

Nejspíš se dám na pletení ze psí srsti. Vyčesávám Buggy zhruba dvakrát denně a mám pocit, že jestli to tak půjde dál, tak bude za chvíli plešatá. Těch chlupů je obrovské množství. Buggy se ale alespoň promastí a promasíruje srst a kůže, pěkně se leskne, hned vypadá hubeněji. :) Ale ty štěněcí faldíky začínáme pomalu schazovat.

 

Buggy se cecíky už skoro úplně stáhly, začíná vypadat normálně, ne jako kojící mimino.

Stále rostou a sílí zuby, Buggy musí dostávat pravidelný přísun dřeva, aby ulevila svědění dásní. Z toho důvodu nevydrží dlouho kousat při obranách, za chvíli se unaví.

 

V neděli jsme na cvičák nejely, protože si panička odjela do Prahy na muzikál, tudíž měla Buggy konečně chvilku pokoj. :)