20.10. - 26.10.

Buggy opět začala výrazněji růst, aktuálně se vytahuje do výšky. Taky se jí začíná zvětšovat hlava, protože jak rostou zuby a čelisti, je třeba je někam vměstnat. Buggy omezila kousání, ale pokoj si stále nedá. Jde vidět, že ji zuby a dásně ještě trochu svědí, tak jim potřebuje ulevit. :)

 

Buggy se chová jako naprostý suverén. Hlavně doma. Všechny kontroluje, u všeho musí být. Neváhá mi koukat pod ruce, když krájím psům maso na vaření. Když jí zakážu, aby skákala na linku, tak si sedne a štěká a štěká. Dostane tedy pamlsek. Ale to jí nestačí. :) Klidně si tedy vyskočí znovu a ukradne kus masa. No jo. Nahrávám jí ale na smeč, protože jsem prostě pomalá a nezvládám ji uhlídat.

 

Pracujeme na vyštěkávání v revíru. Občas si ráda skočí na figuranta, co kdyby náhodou jí ten balónek dal hned, nebo ho porazila k zemi a mohla ho oždibovat. Takové chování jí netolerujeme a Buggy ro rychle pochopila, jen tu a tam se neovládne. Jak se říká: když musíš, tak musíš. :)

 

Jak to čas dovolí, chodíme na procházky. Pokud je to jen trochu možné, nechávám Buggy běhat na volno. Sice se někdy začichá, ale jinak si mě hlídá. :) Co kdybych se jí ztratila. Na těch procházkách jde vidět, jak si Buggy užívá života, jakou radost má z pohybu.

Někdy jdeme do lesa, jindy to vezmeme kolem vesnice na hřbitov. Venku si vždycky trochu zatrénujeme, aby si Buggy zvykala, že se musí soustředit i jinde, nejen doma. Mám radost především z aportu, který Buggy z devadesáti procent donese. Samozřejmě, že to na mě občas zkouší a snaží se mě vyprovokovat k tomu, abych ji i s aportem honila. To určitě. :D

 

Jak se ochlazuje a je třeba topit, Buggy se seznámila nejen s polínky dřeva, ale i s uhlím. Momentálně to vypadá tak, že se nemůže rozhodnout, co se jí líbí víc. Z koše na dřevo klidně vytahá půlku polínek, pak jim okouše kůru, udělá nepořádek a jde si přečíst noviny. Ty to taky nepřežijí ve zdraví, takže potom obrátí svoji pozornost na uhlí. Baví jí uhlí roznášet a očividně se baví tím, když ho zase sbírám. :)

 

Buggy s Arnou se navzájem hecují. Jestliže něco chci po Buggy, udělá to i Arna a naopak. Předhánějí se, kdo cvik předvede lépe a rychleji.

 

Buggy na Arnu začíná žárlit, jakmile ji pohladím, začne ji ode mě vytlačovat a chce se najednou hrozně mazlit. Když ji ale začnu hladit, tak najednou nemá čas. :) Arna jí ale taky nezůstane nic dlužna. Holky se pěkně popichují, ale jsou sehraná dvojka. Nedají na sebe dopustit.