19.1. - 25.1.

 

Z minulého týdne nám přibyl nový úkol, a sice nácvik obran i doma. Za pomocí Arny, která funguje jako skvělý motivační prvek, se Buggy skvěle rozjela, den ode dne dělá větší a větší pokroky. Je třeba, aby přestala na figuranta číhat, sama převzala iniciativu a dala najevo svůj zájem. Holky se před sebou vzájemně snaží předvádět, takže Arna ukazuje Buggy, jak by to mělo vypadat a Buggy se pak svou psí kámošku snaží trumfnout. Ze psa číhacího, je tedy pes aktivní. Buggy se naučila, že jakmile vezmu dlouhou šňůru a rukavice, jde se na obrany a už se těší skoro stejně tolik, jako Arna. :)

Snažily jsme se poctivě cvičit téměř každý den, a to dvakrát. Nese to své ovoce, Buggy se neváhá projevit a krásně se nechá vydráždit.

Nezahálely jsme ani v poslušnosti, kde už jen pilujeme sedni-lehni-vstaň, více se zaměřuji na odložení za pochodu, chůzi u nohy, volno a aport. Vypadá to, že v nejbližší době přejdeme na nácvik chůze u nohy na balonek, protože Buggy pomalu ztrácí o pamlsek zájem.

O aport se stále hlavně taháme, je důležité, aby se Buggy naučila dýchat, i když drží aport a nepouštěla, pomalu děláme pokroky. Balónek jsem z aportování vypustila, je třeba nejprve pořídit nějaký tvrdší a větší, který nebude Buggy žvýkat.

S Buggy trénujeme ukazování zubů – jsem spokojená, Buggy spolupracuje. Taky jsme opět měřili kohoutkovou výšku – a Buggy už má 56,5 cm!

V sobotu jsme vzali naše čtyřnohé miláčky a vydali se s rodiči na pořádnou procházku, abychom ty chlupáče provětrali a utahali. :) Arna trochu svádí Buggy k nepravostem, ale nakonec Buggy vždycky usměrním. Psi se parádně prošli, proběhali se, očichali si nová i stará místa, byli nadšení ze sněhu, chovali se slušně – jen kočky zrovna nemusí. :) Nevadili jim psi, ani auta a ani ruch v obci.

 

V neděli jsme kvůli špatnému počasí na cvičák nejeli, ale cvičili jsme alespoň doma. Snad nám bude příští týden počasí přát, abychom mohli trénovat a pak vyzkoušet nově nabyté schopnosti na cvičáku. :)