10.11-16.11.

V týdnu nám počasí přálo. Sice byla zima a foukal vítr, ale aspoň jsme se s Buggy při procházkách netopily v bahně.

 

Zpřesňujeme aporty, prodlužujeme odložení, začínáme s nácvikem povelů bez posunků. U některých cviků už taky nedávám pamlsky pokaždé, rukou už také navádím méně.

 

Ve středu dorazili známí, Buggy ukázala, jaký umí být mazel, a že pro piškot udělá všechno. Na autobus jsme je vyprovázeli za tmy, při té příležitosti jsem vzala Buggy do velké zděné autobusové zastávky, aby si ji prošla, očichala a začala si na taková místa zvykat. Během čekání na autobus nás míjelo mnoho lidí, kolem projel nespočet aut. Buggy byla moc hodná, pozorná a velmi ostražitá.

Pak přijel autobus. Buggy byla z tak velké věci malinko zaskočená, ale opatrně se snažila nasávat pachy a přiblížit se. :) Však se taky v nejbližší době autobusem projedeme, aby byla Buggy socializovaná a měla další důležitou zkušenost.

 

V pátek, v sobotu i v neděli jsme s dědou a Buggy vyrazili na stopu. Pokaždé foukal dost silný vítr, Buggy musela pracovat pomaleji a dalo jí to víc práce, nicméně zvládla to na jedničku, jde vidět, že se opravdu snaží.

 

V sobotu jsme odpoledne vyrazily s rodiči na procházku, poštěstilo se nám potkat ne příliš přívětivého psa. Ale naštěstí byl na vodítku. Buggy si zavrčela, aby ukázala, co si o něm myslí a dál si ho nevšímala.

Další setkání bylo o poznání zábavnější, potkali jsme ročního rotvíka. Buggy se trochu lekla, když se k ní natahovalo takové velké psisko, ale brzy se začali očichávat a vše bylo ok. My si navíc s páníčkem rotvajleřího kamaráda pěkně popovídali.

 

V neděli jsme opět vyrazili na cvičák. Potrénovaly jsme poslušnost, obíhání zástěn, vyštěkávání a nakonec si Buggy pohrála s figurantem a zakousala si. :) Přihodila se nám taková vtipná věc – když jsem Buggy vysílala za zástěnu, uklouzlo mi to na mokré trávě a ocitla jsem se na zemi. Buggy na nic nečekala, můj zdravotní stav nezjišťovala, jen zanořila čenich do pamlskovníku. :)