1.12 - 7.12.

Počasí bylo šílené, ledovka, sníh. Holkám se to ale líbilo. Museli jsme je ale krotit, aby se na tom ledu nepřizabily. Buggy oslavila sedm měsíců života na sněhu. :)  Tentokrát nevím, jestli jí větší radost udělal dortík se sedmičkou z klobásky, nebo sněhová přikrývka. A Arnou si to náležitě užily. Lítaly jak střely, honily se. Buggy byla ze sněhu nadšená. Očichávala ho, hrabala, válela se. :) Společně ožíraly rampouchy, byly jako malé děti. Taky mi nezapomněly asistovat při úklidu sněhu. Ještě že je mám. :)

 

Ve výcviku zdokonalujeme aporty, už jsem Buggy dala lehkou dřevěnou činku. Balónek používám buďto jako motivaci nebo odměnu. Buggy se nové výzvy nezalekla, činka se jí líbí, radostně ji přináší. Taky pracujeme na dlouhodobém odložení a odložení za pochodu vleže. Buggy je jak z divokých vajec, tohle tedy nejsou cviky, které by si bůhví jak užívala. Pěkně se nám daří ve cvicích bez posunků – jako obraty na místě, sedni – lehni – vstaň u nohy a před psovodem. I štěkání v leže a ve stoje je téměř bez problému.

 

Přešla jsem na krmení Buggy dvakrát za den. Zdálo se mi, že se začíná trošinku zakulacovat, tak jsem nechtěla, aby z ní byl tlusťoušek, co se neunese a kostra mu půjde do háje. Buggy to zdá se nevadí, o to je dravější při výcviku a snaží se získat dobrou odměnu za každou cenu. Navíc vyrostla, má už  53 cm v kohoutku, takže je štíhlejší.

 

Vyrazily jsme s babičkou a Buggy na procházku, vydaly jsme se do obchůdku na druhém konci obce. Vzhledem k bahnu jsme šly po chodníku kolem silnice. Auta Buggy nevadí, sem tam se za nějakým ohlídne. Buggy byla šikovná, nebyla agresivní. Všechno si očichávala. Ale aby nebylo všechno tak růžové, tak jsme všechny tři dostaly sprchu. Byť jsme stály na širokém chodníku a až u stěny úřadu, jakmile se kolem jako šílenec prořítil autobus a vzal to břečkou, byly jsme mokré. Babička to schytala do zad, já do obličeje a vlasů a nejvíc se asi lekla chudáček Buggy, která měla špinavou celou jednu stranu těla a vůbec nechápala, co se stalo. Je vidět, že je po tom všem obezřetnější, když se blíží autobus nebo kamion. Ale věřím, že se to dá do pořádku.

 

Buggy se v obchodě chovala vzorně, poslouchala co si povídáme, nezapomněla, že paní prodavačku zná a nechala se hladit. :)

 

Ani na holky Mikuláš nezapomněl, Arna dostala sušené dršťky a Buggy sušenou vepřovou nožičku.