5.1. - 11.1.

Tento týden jsme se zaměřili na nácvik aportu a ve tsejném duchu to bude i týdny následující. Je třeba zapracovat na držení aportu. Do toho se Buggy zrovna dvakrát nechce, takže upevňujeme držení v klidu, nebo naopak v pohybu, odhazování aportu se nakoná. Velice mi při tomto pomáhá Arna a přirozená soutěživost a závistivost mezi holkama. :) Buggy, když vidí, jak Arna drží aport, nebo s ním běhá, tak ho chce okamžitě taky a chce být ještě lepší. :)

Taky pracujeme na povelech bez posunků, zvlášť na povelu vstaň. Není to ještě stoprocentní, ale Buggy se zlepšuje, je si v provedení jistější a jistější, a zrychluje. Jen je třeba ji občas usměrnit pamlskem, aby zůstala na místě.

Posunuly jsme se i v chůzi u nohy, ruku s pamlskem už mám ve výši hrudníku, pamlsky nosím v pravé ruce, aby si Buggy zvykala, že levá ruka prostě nic dělat nebude. :)

Snažím se Buggy nabídnout co nejatraktivnější pamlsky, aby se jí výcvik líbil a nevšímala si zvyšující se náročnosti. Mimo to ji to motivuje k rychlejším a přesnějším výkonům – takže na pořadu dne je sýr, keksíky, piškoty, sezamové rybičky a občas kousek párečky.

Nezapomněly jsme ani na ukazování zubů a nácvik výstavního postoje. Se zuby už je to téměř ukázkové, co se týče postoje, trénujeme stání přede mnou. :)

Nevyhýbáme se ani odložení za pochodu. Buggy nevstává, je trpělivá, jen občas přemýšlí, jestli si má lehnout. :)

O víkendu jsme s rodiči a Buggy vyjeli na výlet, Buggy se pěkně proběhla, chovala se ukázkově, jen se jí prostě nelíbili dva podezřele vypadající chlapíci. :D

Ani tento týden jsme kvůli hárání nemohly na cvičák, tak jsme si aspoň vyšly na procházku. Sice dost foukal vítr, ale příjemně jsme se prošly a Buggy se zase o něco povytáhla. Už atakuje hranici 56 centimetrů, aktuálně má 55,8. :)