25.5. - 31.5.

V poslušnosti se zaměřujeme hlavně na aport, chůzi u nohy a dlouhodobé odložení. Je třeba cvikům dodat přesnost a u odložení „trvalost“. Buggy má ten problém, že musí u všeho být a o všem vědět :). Není jednoduché ji udržet na místě. Ale zlepšuje se to.

 

Buggy zase začala štípat dřevo, má teplý čenich, podle všeho jí zase roste hlava a zuby. Nevím, kdy tohle skončí. Je to nekonečné. Chvíli klid a pak zase. Podle toho taky vypadá výcvik. Nemůžeme se pořádně věnovat obranám, trénovat zákusy, pilovat techniku.

 

V sobotu jsme vyrazily na procházku. Buggy se alespoň protáhla, i když se udělalo dusno a nebylo to zrovna příjemné. Nakonec jsme to domů stihly jen tak tak, protože za pár minut poté, co jsme dorazily, se spustila průtrž mračen.

 

V neděli jsme jely cvičit. Část cvičáku s překážkou, áčkem a kladinou je neposekaná, tráva až do pasu, psi se v té džungli ztrácejí. V kombinaci s deštěm z předchozího dne a rosou to bylo fakt něco. Asi tak za deset vteřin jsem měla úplně mokré nohavice kalhot.  Bezva.

Buggy začala běhat tři zástěny. Působila sice malinko nedůvěřivě a hloubala, k čemu je tam třetí maketa, ale popasovala se s tím pěkně. :)